Verksamheten

Om oss
Här finns vi


Hedenhös finns i bostadsrättsföreningen Hedenhus lokaler. Huset är byggt för att vara en förskola och när vi har full barngrupp är det 21 barn inskrivna.
Vår inomhsmiljö har mycket att erbjuda med ett stort lekrum, atelje, byggrum, mysrum. Vi har ett eget kök där vår kock lagar all vår mat.


Vårt kök


Hedenhös tillagas maten från grunden av vår egen kock. Hedenhös erbjuder en varierad meny där råvarorna i möjligaste mån är ekologiska och/eller närproducerade. Med bra, rena råvaror är det en fröjd att göra maten god, näringsrik, vällagad och tilltalande för både smak och blick. Omtanke om alla matgäster och om naturen och miljön är en viktig del i vår matfilosofi. Varje dag sprider sig dofterna från köket och lockar till sig nyfikna och hungriga barn (och vuxna), med frågan: ”-Vad blir det för mat idag?”. Vi bakar också vårt eget bröd, gör egen musli och kokar lingonsylt (i mån av bärtillgång).


Köket serverar dagligen frukost, lunch och mellanmål samt frukt på förmiddagen och efter maten. Vi lägger stor vikt vid att göra måltiderna till lugna och trevliga stunder med utrymme för både prat- och matro!


Vi har också en eldplats ute på gården, där vi under vår, sommar och höst lagar och äter mat ca. en gång i veckan.  Maten serveras ute även fler dagar/vecka när vädret inbjuder!


Barnen får vid speciella tillfällen vara med och hjälpa till i köket. Ibland har vi önskeveckor då barnen har möjlighet att önska sina favoriträtter. Vid födelsedagar får barnen välja något smaskens från vår födelsedagsmeny! Det kan vara tex. pannkakstårta, fruktsallad, smoothie ed.


Omsorg, matglädje och ett ekologiskt synsätt är ord som kan sammanfatta verksamheten i vårt kök!


Välkommen till alla smakliga måltider!


Våra leverantörer: Örebro Trädgårdshall, Robertssons Charkuteri, Hanssons fisk, handla24.se, Servera


Utdrag ur I Ur och Skurs Miljöplan: ”Livsmedel. Mål: -Använda i huvudsak råvaror –Närproducerat, ekologiskt, kravmärkt, fairtrade. –Öka %-satsen varje år, arbeta mot 100%” I köket på I Ur och Skur