Verksamheten

Om ossHedenhös förskola öppnar 7.00 varje morgon.  Vi har en stund med till exempel bokläsning och lugn lek innan frukost.  Vid 7.30 - 8 .15 serveras frukost i form av buffé.

Efter frukosten börjar barnen oftast pyssla och leka inne en stund. Vi försöker ha lugna lekar så som spel, pyssel, läsning mm när vi är inomhus.


Vi har fruktstund vid 9.30 oftast ute, vi brukar börja droppa ut redan vid 9 tiden. En dag i veckan klär vi på oss för skogsutflykt med Knopp, Knytte och Mulle.  Barnen har då med sig egen matsäck som vi äter tillsammans i skogen. Beroende på dag och aktivitet leker, pysslar eller gympar vi både ute och inne.  Vi upptäcker saker och lär oss mycket!


Vid 11.30 är det dags för lunch. Vår egen kock lagar god mat som äts inne eller ute beroende på väder och årstid. En dag i veckan både lagar och äter vi vår mat ute. Efter maten sover alla barn som behöver i sina vagnar ute. För de barnen som är vakna erbjuds bokläsning och även massage vissa dagar. Efter vilan är det lek och skapande som gäller fram till mellanmålet som oftast äts ute vid 14.30 beroende på årstid och väder.


Vid 16.30 serveras de barns som är kvar frukt. Vi har en mysig stund och börjar varva ner. 


Vi har en stor fin gård med bland annat ett vindskydd, en träbåt, en pulkabacke, en klätterställning och mycket annat. Tiden utomhus är vi till stor del gården eller i skogen, Vi går ofta på utflykter dit barnen kan promenera själva till exempel till biblioketet, lekparker eller för att leta vårtecken.


Här bor vi


Hedenhös finns i bostadsrättsföreningen Hedenhus lokaler. Huset är byggt för att vara en förskola och är anpassat för 15-22 barn. Det finns ett stort lekrum, atelje, byggrum, mysrum. Vi har ett eget kök där vår kock lagar all vår mat.


Vårt kök


Hedenhös tillagas maten från grunden av vår egen kock. Hedenhös erbjuder en varierad meny där råvarorna i möjligaste mån är ekologiska och/eller närproducerade. Med bra, rena råvaror är det en fröjd att göra maten god, näringsrik, vällagad och tilltalande för både smak och blick. Omtanke om alla matgäster och om naturen och miljön är en viktig del i vår matfilosofi. Varje dag sprider sig dofterna från köket och lockar till sig nyfikna och hungriga barn (och vuxna), med frågan: ”-Vad blir det för mat idag?”. Vi bakar också vårt eget bröd, gör egen musli och kokar lingonsylt (i mån av bärtillgång).


Köket serverar dagligen frukost, lunch och mellanmål samt frukt på förmiddagen och efter maten. Vi lägger stor vikt vid att göra måltiderna till lugna och trevliga stunder med utrymme för både prat- och matro!


Vi har också en eldplats ute på gården, där vi under vår, sommar och höst lagar och äter mat ca. en gång i veckan.  Maten serveras ute även fler dagar/vecka när vädret inbjuder!
Barnen får vid speciella tillfällen vara med och hjälpa till i köket. Ibland har vi önskeveckor då barnen har möjlighet att önska sina favoriträtter. Vid födelsedagar får barnen välja något smaskens från vår födelsedagsmeny! Det kan vara tex. pannkakstårta, fruktsallad, smoothie ed.


OMSORG, MATGLÄDJE och ETT EKOLOGISKT SYNSÄTT är ord som kan sammanfatta verksamheten i vårt kök!


Välkommen till alla smakliga måltider!


Våra leverantörer: Örebro Trädgårdshall, Robertssons Charkuteri, Hanssons fisk, handla24.se, Servera


Utdrag ur I Ur och Skurs Miljöplan: ”Livsmedel. Mål: -Använda i huvudsak råvaror –Närproducerat, ekologiskt, kravmärkt, fairtrade. –Öka %-satsen varje år, arbeta mot 100%” I köket på I Ur och SkurPå förskolan arbetar 5 pedagoger. Förskolechef är Malin Jörnefeldt och kan kontaktas på 019-25 20 90 eller 070-242 3394.

KontaktinformationAdress: Annalisa Forssbergers Väg 54, 703 53 Örebro

Telefon: 019-252090

Email: info@hedenhos.se

ÖppetiderMåndag - Fredag: 07:00 - 17:00